dijous, 12 d’abril del 2018

El Business model Canvas o Canvas de model de negoci


Si tens una idea i vols dissenyar el teu model de negoci d'una manera més pràctica i treballar i innovar en ell fes-ho amb aquesta eina, et va encantar!! És una de les eines més emprades en la metodologia "Lean Startup". Abans de redactar qualsevol memòria de projecte o pla d'empresa explicant tots els apartats que componen el model de negoci, és crític esbossar i realitzar una anàlisi i la millor eina per realitzar aquest treball previ , és el model Canvas del teu negoci o “Business model Canvas”.


QUÈ ÉS EL "CANVAS DE MODEL DE NEGOCI" I COM ET POT AJUDAR LA METODOLOGIA CANVAS?


El Canvas de model de negoci és una eina nova, que fa uns anys (2010) va veure la llum gràcies al lliuro "Generació de models de negoci" (Business Model Generation) escrit per Alex Osterwalder i Yves Pigneur.


BENEFICIS D'UTILITZAR EL CANVAS DE MODEL DE NEGOCI


·       El mètode Canvas és una eina (llenç) molt pràctica, ja que et permet modificar tot el que vulguis sobre la mateixa a mesura que vas avançant en la seua anàlisi i testant les hipòtesis més arriscades que posen en joc la viabilitat del teu negoci.
·       El canvas model és molt senzill, un llenç molt intuïtiu i divertit. Imprimeix-ho en grandària XL i treballa amb “post-its”  i retoladors de colors.
·       Et permet treballar en equip: Penja el llenç en la paret i fes que el model de canvas estiga visible per a tots. Retira les taules i treballa en grup d'una manera molt interactiva i dinàmica.
·      
 Visual: Et permet veure de manera global tots els aspectes importants que configuren el teu canvas de model de negocis. Et recomano que deixis exposat el llenç una vegada acabat l'anàlisi, perquè tots els membres tinguen clara la visió global de l'empresa d'un simple cop d'ull.





COM S'EMPLENA I PER A QUÈ SERVEIX EL MODEL CANVAS?




Es divideix en nou mòduls, la part dreta és la que fa referència als aspectes externs a l'empresa, al mercat, a l'entorn. La part dreta del model de negoci canvas es compon dels següents blocs: segment de mercat, proposta de valor, canals, relació amb clients i fonts d'ingressos; En la part esquerra del llenç de negocis, es reflecteixen els aspectes interns de l'empresa com a associacions clau, activitats i recursos clau, i estructura de costos.



 Vídeo del Modelo Canvas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'ECONOMIA DEL BÉ COMÚ

No sé si heu sentit parlar de l'economia del ben comú i les empreses que treballen amb aquesta filosofia. Alguns dels punts pels quals...