dimecres, 28 de març del 2018

LES MAPES MENTALS


Els mapes mentals són una tècnica per a organitzar i representar la informació de manera fàcil i creativa destinada a ser assimilada i recordada pel cervell. El mètode serveix perquè les idees generen altres i permet veure com es connecten i s'expandeixen entre si.

S'han d'usar en el sistema educatiu perquè estimulen la creativitat de les persones i és una eina molt efectiva i dinàmica en el procés d'aprenentatge i d'adquisició d'informació.


El potencial creatiu que desenvolupen sol ser molt útil per a una tempesta d'idees, es comença amb el problema bàsic en el centre i es desenvolupen les idees a partir d'ell.


Com crear un mapa mental

Sorprenentment, confeccionar un mapa mental resulta molt més fàcil del que pensem, i en pocs segons podem crear el nostre seguint aquests senzills passos:

Redactar una idea central en un paper en blanc (millor si ho col·loquem en apaïsada). Col·locar aquesta idea en el centre té una justificació: permet que el nostre cervell afija conceptes als costats. Resulta molt més efectiu si la idea l'acompanyem d'un dibuix, molt més fàcil de recordar que un text.

Començar a anotar idees soltes al voltant d'aquesta idea central; aquesta és la fase crítica dels mapes mentals, ja que amb aquest "brainstorming" donem regna solta a la nostra creativitat. Si es tracta d'estudiar, anotarem els fets rellevants de la matèria de forma desordenada i en l'ordre que considerem.

Unir tots els elements amb fletxes, una fase en la qual ja per fi, posarem una mica d'ordre a tot el representat. L'ús del paper ací resulta ja una mica enutjós, però per fortuna, existeixen multitud d'apps i plataformes que permeten fer, desfer, crear i esborrar conceptes fins a donar amb un mapa definitiu.


apps per a crear mapes conceptuals


Activitat: proposta d'innovació per al producte que voleu desenvolupar en el pla d'empresa mitjançant l'ús d'un mapa mental.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'ECONOMIA DEL BÉ COMÚ

No sé si heu sentit parlar de l'economia del ben comú i les empreses que treballen amb aquesta filosofia. Alguns dels punts pels quals...